Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Študenti z Trenčianskeho kraja si prevzali cenu vojvodu z Edinburghu

Na archívnej snímke britský veľvyslanec na Slovensku Nigel Baker. Foto: TASR Jaroslav Novák

Máte talent, odhodlanie a cieľavedomosť. Verte mi, že to vás dostane ďaleko, zdôraznil britský veľvyslanec na Slovensku Nigel Baker.

Trenčín 12. októbra (TASR) - Takmer 140 študentov si vo štvrtok v kongresovej sále Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) z rúk britského veľvyslanca na Slovensku Nigela Bakera a predsedu TSK Jaroslava Bašku prevzalo Medzinárodnú cenu vojvodu z Edinburghu (DofE). Informoval o tom komunikačný manažér DofE Denis Mačor.

Mladí ľudia sa v projekte DofE rozvíjajú prostredníctvom troch oblastí - športu, talentu, dobrovoľníctva a na záver svoje skúsenosti zúročia na dobrodružnej expedícii.

Baker ocenil nasadenie mladých ľudí, chuť na sebe pracovať a rozvíjať svoje okolie a komunity cez DofE. "Som rád, že ste súčasťou DofE. Máte sa čím chváliť. Máte talent, odhodlanie a cieľavedomosť. Verte mi, že to vás dostane ďaleko," zdôraznil veľvyslanec.

Podľa riaditeľa DofE Slovensko Miloša Ondrášika je projekt unikátny v tom, že mladí ľudia získajú kompetencie, ktoré sa im zídu v budúcom živote aj v kariére. Pravidelne športujú, rozvíjajú svoj talent a zlepšujú svoje okolie cez dobrovoľníctvo.

"Pravidelnou a dlhodobou činnosťou budujú mentálnu odolnosť a zlepšujú tak svoje duševné zdravie, učia sa komunikovať a prekonávajú výzvy," doplnil Ondrášik.

DofE je medzinárodný vzdelávací program, ktorý v roku 1956 založil princ Philip, vojvoda z Edinburghu, manžel britskej kráľovnej. Ročne ho realizuje viac ako milión mladých ľudí vo veku od 14 do 24 rokov v 130 krajinách sveta. Na Slovensku funguje program DofE od roku 2015.