Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Stupavská ZŠ má problém s kúrením, druhému stupňu preto skrátia hodiny

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Aktuálne sa vykonávajú rozsiahle zásahy do vykurovacieho systému, aby došlo k jeho zefektívneniu, keďže doteraz nerekonštruované zariadenie si postupne pýta svoju daň, dodáva samospráva.

Stupava 14. októbra (TASR) – V panelovej budove základnej školy kpt. J. Nálepku v Stupave, kde sa učia žiaci na 2. stupni, sa od piatka (15. 10.) skrátia vyučovacie hodiny na polhodinu. Dôvodom je problém s kúrením, spôsobený havarijným stavom systému. Informuje o tom mesto na sociálnej sieti.

Samospráva pripomína, že od augustového zistenia poruchy problém riešia. Vzhľadom na to, že išlo o nepredvídateľnú udalosť, pomoc v podobe dotácie 100.000 eur poskytlo aj Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR. "Aktuálne sa vykonávajú rozsiahle zásahy do vykurovacieho systému, aby došlo k jeho zefektívneniu, keďže doteraz nerekonštruované zariadenie si postupne pýta svoju daň," dodáva samospráva.

Zdôrazňuje, že teplotný stav v triedach budú denne monitorovať poverení zamestnanci základnej školy, ako aj mestského úradu, a na pravidelnej báze vyhodnocovať v zmysle platnej vyhlášky Ministerstva zdravotníctva SR.