Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Polícia vyšetruje okolnosti usmrtenia 17 jeleňov a laní pri Štúrove

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Občania môžu kontaktovať políciu na telefónnom čísle 0905 758 553 alebo prostredníctvom e-mailu na adrese: enviro.okpkrpznr@minv.sk, prípadne na linke 158.

Štúrovo 23. apríla (TASR) – Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre žiada verejnosť o pomoc pri objasnení okolností usmrtenia 17 jeleňov a gravidných laní. Udalosť sa stala 5. apríla na Veľkonočný pondelok neďaleko Štúrova v okrese Nové Zámky.

„Žiadame občanov, ktorí boli na Veľkonočný pondelok v čase medzi 15.00 a 16.00 h v rekreačnej chatovej oblasti Kováčov pri obci Chľaba neďaleko Štúrova svedkami zrážky nákladného vlaku s čriedou jelenej zveri, aby kontaktovali políciu,“ vyzvala polícia verejnosť.

Okolnosti usmrtenia spomínaných zvierat polícia vyšetruje pre podozrenie zo spáchania trestného činu ohrozenia a poškodenia životného prostredia. „Apelujeme na občanov, ktorí k tomuto prípadu môžu poskytnúť akékoľvek informácie, aby im nebol ľahostajný osud voľne žijúcej zveri v našej prírode a aby nezostali v anonymite,“ žiada polícia o pomoc. Občania môžu kontaktovať políciu na telefónnom čísle 0905 758 553 alebo prostredníctvom e-mailu na adrese: enviro.okpkrpznr@minv.sk, prípadne na linke 158.