Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Štúrovo sa odvolá proti stanovisku MŽP k výstavbe Green Parku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Cieľom navrhovanej činnosti projektu Green Park Štúrovo je výroba petrochemických komponentov využitím recyklačných termických technológií.

Štúrovo 10. novembra (TASR) – Mesto Štúrovo sa odvolá proti záverečnému stanovisku Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR, v ktorom ministerstvo súhlasí s výstavbou projektu Green Park Štúrovo. Záverečné stanovisko bolo mestu Štúrovo doručené začiatkom novembra.

"Mesto sa problematikou intenzívne zaoberá a ubezpečuje obyvateľov, že nesúhlasí s realizáciou projektu," vydala stanovisko radnica.

Cieľom navrhovanej činnosti projektu Green Park Štúrovo je výroba petrochemických komponentov využitím recyklačných termických technológií. Na spracovanie bude využívaný separovaný zber, priemyselný odpad a odpad na báze gumy v súhrnnom objeme 10.000 ton ročne. Navrhovateľom je spoločnosť HC Logistik.

Navrhovaná činnosť má byť umiestnená v areáli bývalého celulózovo-papierenského podniku. V novej prevádzke plánuje investor vytvoriť približne 76 pracovných miest. Obyvatelia Štúrova opakovane vyjadrovali svoj nesúhlas s realizáciou projektu, petíciu proti výstavbe podpísalo 8000 občanov.