Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Trenčínom sa dnes budú ozývať hlasy štyroch speváckych zborov

Trenčín, ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Pokúsia sa rozospievať celé Mierové námestie.

Trenčín 15. decembra (TASR) – Pokus o rozospievanie celého Mierového námestia bude najväčším lákadlom Strieborného víkendu v Trenčíne. Počas celej soboty a nedele (15.–16.12.) pripravili organizátori bohatý vianočný program pre deti aj dospelých.

Ako TASR informovala hovorkyňa mesta Erika Ságová, víkendový program odštartoval už od 10.00 h pásmom Zvonček, v ktorom sa postupne predstavili a predstavia deti zo Školského klubu Sedmička, Karate klubu Real Trenčín, detské folklórne súbory Kornička a Radosť z Trenčína a Detský divadelný súbor Candy zo ZUŠ Ilava. Súčasťou programu je aj zvončekový sprievod s mímom Vladom Kulíškom. „Od  11.00 h sa na pódiu striedajú divadlo pre deti Dunajka s predstavením Prvý ako anjelik alebo vitajte v advente a na poludnie detský folklórny súbor Čajka z Hornej Súče,“ uviedla Ságová.

Podvečer o 17.00 h by sa podľa nej mohlo Mierové námestie na niekoľko minút premeniť na Spievajúce vianočné námestie. Jeho základ budú tvoriť členovia speváckych zborov Srňan, Hornosúčan, Beckovský spevácky zbor a Trenčiansky spevácky zbor. Spievať budú tie najznámejšie vianočné koledy, pričom očakávajú, že sa k nim spevom pridajú aj ostatní ľudia, ktorí v tom čase na námestí budú. „Pre tých, ktorí by zabudli alebo nevedeli slová, už je v KIC na Mierovom námestí pripravený špeciálny spevník s koledami. Počas dňa sa bude na námestí variť tradičná vianočná šošovica,“ priblížila Ságová.

Nedeľný program sa na námestí začne o 10.00 h Jasličkovou hrou v podaní detského folklórneho súboru zo Selca Selčianka. Ďalej budú účinkovať vokálna skupina Sklo z Bratislavy, mužský spevácky zbor Nemšovan z Nemšovej, country hudobná skupina Tieň a hudobná skupina 3D Band.