Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Súčasného 76-ročného primátora Tvrdošína vyzval jediný kandidát

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V prvom volebnom obvode sa o priazeň voličov budú uchádzať piati kandidáti, z ktorých si voliči vyberú troch poslancov. Z troch kandidátov si budú vyberať v druhom volebnom obvode dvoch poslancov.

Tvrdošín 17. septembra (TASR) - O funkciu primátora mesta Tvrdošín v jesenných komunálnych voľbách zabojujú dvaja kandidáti. Súčasného 76-ročného primátora Ivana Šaška vyzval 32-ročný pedagóg Lukáš Lepáček. Obaja kandidujú ako nezávislí. Vyplýva to z informácií od mestskej volebnej komisie.

O 13 miest mestského poslanca sa uchádza 24 kandidátov v siedmich volebných obvodoch. Záujem o poslanecký mandát má 20 mužov a štyri ženy. Nezávislých kandidátov je osem, politické strany a koalície nominovali 16 uchádzačov.

V prvom volebnom obvode sa o priazeň voličov budú uchádzať piati kandidáti, z ktorých si voliči vyberú troch poslancov. Z troch kandidátov si budú vyberať v druhom volebnom obvode dvoch poslancov. Tvrdošínčania si v treťom volebnom obvode vyberú dvoch poslancov z troch kandidátov. Najviac uchádzačov je vo štvrtom volebnom obvode, celkom šesť, a zabojujú o dve poslanecké kreslá. O dva mandáty sa budú vo volebnom obvode číslo päť uchádzať traja kandidáti. Šiesty a siedmy obvod majú zhodne po dvoch uchádzačoch na jedno poslanecké miesto.

Komunálne voľby budú 29. októbra. Tvrdošínčania si vtedy okrem primátora a poslancov mestského zastupiteľstva budú vyberať aj predsedu a poslancov Žilinského samosprávneho kraja.