Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Regióny

Pojednávanie s Eleonórou M. pre odpočet DPH opäť odročili

Súd s košickou podnikateľkou Eleonórou M. (na snímke) 15. mája 2013 v Košiciach. Obžaloba jej dáva za vinu, že v roku 2008 si neoprávnene uplatnila nadmerný odpočet DPH vo výške zhruba 33.000 eur. Foto: TASR/František Iván

Na súde mala dnes vypovedať svedkyňa, ktorá zastupovala firmu Alegro Trade. Svoju neúčasť ospravedlnila potvrdenkou o práceneschopnosti.

Košice 15. mája (TASR) – Hlavné pojednávanie so známou košickou podnikateľkou Eleonórou M. v kauze neoprávneného odpočtu DPH dnes na okresnom súde v Košiciach opäť odročili.

Na súd sa nedostavila svedkyňa, v ktorej predchádzajúcich výpovediach sa objavili rozpory.

Obžaloba dáva podnikateľke za vinu, že v roku 2008 si neoprávnene uplatňovala nadmerný odpočet DPH vo výške zhruba 33.000 eur.

Eleonóra M. ako živnostníčka si mala od spoločnosti Alegro Trade, s. r .o., v roku 2007 objednať a zaplatiť účtovnícky softvér v podobe 27 CD nosičov. Daňový úrad však príslušný odpočet DPH neuznal, pretože podľa daňovej kontroly softvér nebol dodaný.

Galéria: Súd s košickou podnikateľkou Eleonórou M.





Na súde mala dnes vypovedať svedkyňa, ktorá zastupovala firmu Alegro Trade. V jej výpovediach v trestnom konaní a v konaní pred daňovým úradom sa objavili rozpory, ktoré je podľa súdu potrebné odstrániť. Svoju neúčasť ospravedlnila potvrdenkou o práceneschopnosti, chýbalo však príslušné vyjadrenie ošetrujúceho lekára. Sudca jej tak udelil poriadkovú pokutu a odročil pojednávanie na 19. júna.