Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Sudcovia v Trenčíne a Novom Meste zhabali už 19 motorových vozidiel

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Rozhodnutia sú právoplatné s výnimkou jedného, kde ešte obvinenému plynie lehota na podanie odporu proti trestnému rozkazu.

Trenčín/Nové Mesto nad Váhom 12. októbra (TASR) – Sudcovia okresných súdov v Trenčíne a Novom Meste nad Váhom v tomto roku rozhodli za jazdu pod vplyvom alkoholu v 19 prípadoch o trestoch prepadnutia veci – motorového vozidla.

Ako informoval hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus, vlastníkom prepadnutej veci sa stáva štát. Rozhodnutia sú právoplatné s výnimkou jedného, kde ešte obvinenému plynie lehota na podanie odporu proti trestnému rozkazu.

„O motorové vozidlo môže prísť aj vodič, ktorý síce nie je pod vplyvom návykovej látky, ale prichytia ho riadiť motorové vozidlo v čase zákazu, čiže spácha prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia. V takýchto prípadoch uložili sudcovia trenčianskeho a novomestského súdu v tomto roku v superrýchlom konaní trest prepadnutia veci štyrikrát. Slovenská republika sa tak stala vlastníkom ďalších troch áut a jedného motocykla,“ doplnil hovorca.

Ako dodal, súd môže uložiť trest prepadnutia veci, ktorá bola použitá na spáchanie trestného činu. Podmienkou je, že vlastníkom veci, teda v tomto prípade motorového vozidla, je páchateľ a hodnota motorového vozidla nie je v zjavnom nepomere k miere závažnosti spáchaného trestného činu.