Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Sudkyňa v Košiciach, ktorá pracovala pod vplyvom alkoholu, sa odvolala

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Vykonávaním svojej funkcie počas pracovného času pod vplyvom alkoholu spáchala podľa súdu závažné disciplinárne previnenie nezlučiteľné s funkciou sudcu.

Bratislava 12. januára (TASR) - Sudkyňa Krajského súdu (KS) v Košiciach Monika G., ktorú ešte vlani v októbri odvolal z funkcie disciplinárny senát Najvyššieho správneho súdu (NSS) SR, sa voči tomuto rozhodnutiu odvolala. Ide o sudkyňu, ktorá pracovala pod vplyvom alkoholu. Vecou sa tak bude zaoberať odvolací disciplinárny senát NSS SR. TASR o tom informoval jeho hovorca Michal Hajtol.

Disciplinárne obvinený sudca totiž môže proti disciplinárnemu rozhodnutiu podať odvolanie, ak takéto uložené disciplinárne opatrenie spočíva v odvolaní z funkcie. Musí však byť podané do 15 dní odo dňa doručenia disciplinárneho rozhodnutia. "Keďže sudkyňa Krajského súdu v Košiciach využila zmieňovaný opravný prostriedok, o odvolaní rozhodne odvolací disciplinárny senát Najvyššieho správneho súdu SR, zložený zo sudcov tohto súdu," skonštatoval Hajtol.

Disciplinárny návrh na sudkyňu podala predsedníčka Krajského súdu v Košiciach. Sudkyňu následne 11. októbra 2022 odvolal disciplinárny senát NSS SR z funkcie. Vykonávaním svojej funkcie počas pracovného času pod vplyvom alkoholu spáchala podľa súdu závažné disciplinárne previnenie nezlučiteľné s funkciou sudcu.