Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Súťaž Javiskový škriatok v Šali predstaví detskú dramatickú tvorivosť

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Divadlá hrajúce predstavenia pre deti z okresov Nitra, Šaľa a Zlaté Moravce sa 12. a 13. marca zídu v Dome kultúry v Šali na regionálnej prehliadke.

Šaľa 24. januára (TASR) - Divadlá hrajúce predstavenia pre deti z okresov Nitra, Šaľa a Zlaté Moravce sa 12. a 13. marca zídu v Dome kultúry v Šali na regionálnej prehliadke. Podujatie s názvom Divadelný škriatok je súťažou detskej dramatickej tvorivosti.

Ako informovali organizátori z Krajského osvetového strediska (KOS) v Nitre, odporúčané predstavenia postúpia do krajského kola súťaže pre Nitriansky kraj. To sa bude pod názvom Detský javiskový sen konať 18. a 19. apríla v Kozárovciach.

Zámerom súťaže je rozvíjanie detského divadla a prezentácia nových detských divadelných predstavení a súborov. "Zároveň slúži na neformálne vzdelávanie, prepájanie s inými regiónmi a zdieľanie skúseností. Vytvára tiež priestor pre prezentáciu tvorby pred verejnosťou a odborníkmi a dáva spätnú väzbu na prezentované inscenácie cez rozborové semináre. Uzávierka prihlášok je 18. februára," pripomenulo KOS.