Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Súťaž o prenájom priestorov budovy kaviarne Propeller pozná víťaza

Budova Propelleru na Rázusovom nábreží v bratislavskom Starom Meste, archívna snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

Mestská časť deklaruje, že budovu Propelleru chce zachovať ako kultúrne a spoločenské centrum, pričom doplnkovou službou by mohla byť kaviareň a občerstvenie.

Bratislava 23. novembra (TASR) – Verejná obchodná súťaž na prenájom priestorov budovy kaviarne Propeller na Rázusovom nábreží v bratislavskom Starom Meste pozná víťaza. Stala sa ním spoločnosť Retail Consulting, s. r. o., ktorú vybrala komisia spomedzi dvanástich prihlásených uchádzačov.

"Výsledky verejnej obchodnej súťaže sú známe. Najvhodnejší návrh na uzatvorenie zmluvy o nájme nebytových priestorov podal uchádzač Retail Consulting," uviedol pre TASR hovorca Starého Mesta Matej Števove s tým, že sa pripravuje zmluva. Prenájom predmetných priestorov bol stanovený na jeden rok.

Mestská časť deklaruje, že budovu Propelleru chce zachovať ako svoje ďalšie kultúrne a spoločenské centrum, pričom doplnkovou službou by mohla byť kaviareň a občerstvenie. Počas prvej vlny pandémie v ňom napríklad fungovala "vývarovňa" pre seniorov, neskôr bol tiež miestom stretnutí občanov so starostkou, či menších akcií.

Nájomca je zároveň podľa samosprávy povinný akceptovať, že mestská časť bude realizovať v objekte Propeller kultúrne a spoločenské aktivity s možnosťou spolupráce s chránenými dielňami s ambíciou realizovať tieto aktivity na dennej báze. Okrem účelu nájmu je povinný rešpektovať aj funkčný štýl 30. rokov, v duchu ktorého bol objekt vlani zrekonštruovaný a zariadený. Nájomca môže v priestoroch uskutočňovať aj aktivity kultúrneho a spoločenského charakteru, každá však podlieha schváleniu zo strany mestskej časti.

Išlo v poradí o tretiu obchodnú súťaž, dve predchádzajúce boli v minulosti zrušené. Jej vyhlásenie schválili staromestskí miestni poslanci koncom septembra.