Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

VIDEO: Svätý Otec navštívil petržalské centrum Betlehem

Na snímke pápež František máva počas súkromnej návštevy centra Betlehem 13. septembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Príchod pápeža na stretnutie s miestnou komunitou sprevádzal na nádvorí detský spevácky zbor.

Bratislava 13. septembra (TASR) - Pápež František v pondelok popoludní navštívil centrum Betlehem v bratislavskej Petržalke. Privítala ho predstavená centra z kongregácie Matky Terezy. Misionárky lásky sa venujú charitatívnej činnosti, najmä s dôrazom na pomoc pre ľudí bez domova. V budove bývalej materskej školy ponúkajú útočisko aj pre ťažko chorých.



Príchod pápeža na stretnutie s miestnou komunitou sprevádzal na nádvorí detský spevácky zbor. Prítomní boli aj rodičia s deťmi. Svätý Otec sa prítomným krátko prihovoril. Vyjadril radosť z tohto stretnutia. Poďakoval sestrám za ich službu. "Keď sme aj v skúške, Pán je vždy medzi nami, nikdy nás neopustí. Nikdy na to nezabudnite, ani v ťažkých chvíľach," povzbudil prítomných.

Na snímke pápež František počas súkromnej návštevy centra Betlehem 13. septembra 2021 v Bratislave.
Foto: TASR - Jaroslav Novák


Krátko po príchode navštívil Svätý Otec chorých, ktorí sa nachádzajú v interiéri centra.

Potom sa pápež František spolu s prítomnými pomodlil modlitbu Zdravas Mária, udelil požehnanie a odovzdal rehoľným sestrám dar v podobe ikony Panny Márie. Pred odchodom ešte pristúpil najmä k deťom a hendikepovaným.

Na snímke pápež František počas súkromnej návštevy centra Betlehem 13. septembra 2021 v Bratislave.
Foto: TASR - Jaroslav Novák


Misionárky lásky sídlia v petržalskom centre Betlehem 20 rokov. Zakladateľkou tejto rehole je svätá Matka Tereza. Momentálne v centre Betlehem pôsobí sedem rehoľníčok. Všetky pochádzajú zo zahraničia. Venujú sa charitatívnej činnosti.

Na snímke misionárky lásky vítajú pápeža Františka počas súkromnej návštevy centra Betlehem 13. septembra 2021 v Bratislave.
Foto: TASR - Jaroslav Novák


Pápež František bude na návšteve Slovenska do 15. septembra. Zavíta okrem Bratislavy aj do Košíc, Prešova a Šaštína. Stretne sa s predstaviteľmi verejného života, ako aj zástupcami židovskej či rómskej komunity. V Šaštíne je na programe svätá omša s homíliou Svätého Otca.