Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Polícia má situáciu na Švermovej ulici v Galante pod kontrolou

NaKA vykonáva vyšetrovanie v trestnej veci nedovoleného ozbrojovania a nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok.

Galanta 17. septembra (TASR) – Polícia má v súvislosti s uzavretím Švermovej ulice v Galante situáciu plne pod kontrolou, informoval dnes novinárov na mieste činu zástupca riaditeľa Národnej kriminálnej agentúry (NaKA) Martin Krčmárik. NaKA vykonáva vyšetrovanie v trestnej veci nedovoleného ozbrojovania a nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok. "V súčasnej dobe prebiehajú zaisťovacie úkony. Akcia trvá už niekoľko dní. Dnes ešte realizujeme ďalší úkon, ktorý sa bude konať do konca týždňa na Švermovej ulici, v rodinnom dome," povedal Krčmárik.

Ako uviedol, zaisťovacie úkony sú zamerané na osoby a veci. Najmä na detekciu omamných a psychotropných a chemických látok, ako aj výbušniny. „V súvislosti s touto vecou bolo vznesené obvinenie trom osobám, páchateľom vo veku 39, 21 a 41 rokov. Je tam hrozba trestu 10 až 15 rokov,“ ozrejmil zástupca riaditeľa.

Policajti našli v dome rôzne tuhé a kvapalné chemické látky, ktoré sú predmetom expertízneho skúmania. „Expertízne skúmanie bude prebiehať dnes do neskorých večerných hodín. Zatiaľ sa nepotvrdilo, že zaistené látky by mohli ohroziť okolité obyvateľstvo. V rámci preventívnych opatrení sme vyprázdnili neďalekú školu, hlavne z dôvodu, aby tu nebol výskyt nepovolených osôb. K evakuácii obyvateľstva nedošlo, nebol dôvod,“ vysvetlil Krčmárik.

Podľa jeho ďalších slov jeden z obvinených má veľmi dobré znalosti v oblasti chémie. „Celkovo sme vykonali sedem domových prehliadok v Galante, Jelke a Sládkovičove. Impulzom pre začatie tejto akcie bola vlastná vyhľadávacia činnosť pracovníkov NaKA,“ povedal s tým, že k výsledku sa dopracovala polícia vo veľmi krátkom čase, a to za jeden a pol mesiaca.