Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Hygienička: Vo Svidníku neustále rastie počet pozitívne testovaných

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Kapusta

Hygienici odporúčajú, aby ľudia návštevu cintorínov odložili na neskorší čas, keď ich tam bude menej.

Svidník 31. októbra (TASR) - Epidemická situácia v okrese Svidník sa v súvislosti s ochorením COVID-19 nezlepšuje. Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) vo Svidníku preto apeluje na ľudí, aby nielen počas dušičkových sviatkov dodržiavali protiepidemické opatrenia. V piatok (29. 10.) evidovali v okrese Svidník 592 aktívnych prípadov ochorenia COVID-19.

"Neustále nám pribúda vysoký počet pozitívne testovaných osôb. Nákaza postihuje všetky vekové kategórie, je rozšírená v rámci celého okresu. Prosíme ľudí, aby v maximálnej možnej miere dodržiavali opatrenia," uviedla pre TASR regionálna hygienička Helena Hrebeňaková.

Ako povedala, prosia všetkých, aby návštevu cintorínov odložili na neskorší čas, keď tam bude menej ľudí. "Ak sa predsa len rozhodnú pre návštevu cintorína tento víkend, odporúčame, aby tam cestovali autom, aby si prekryli horné dýchacie cesty, aby dodržiavali odstupy. Neodporúčame rodinné stretnutia a návštevy," zdôraznila Hrebeňaková.

"V správe mesta máme dva cintoríny. Ide dušičkové obdobie, keď je na cintorínoch zvýšený pohyb. Každý chce prísť k hrobom svojich najbližších. Na druhej strane sme v čase pandémie, tak ja veľmi apelujem na všetkých, ktorí budú prichádzať na cintoríny, aby to správanie bolo také, aby sme neohrozili ani seba, ani všetkých ostatných, ktorí budú prichádzať na tieto pietne miesta," doplnila primátorka Svidníka Marcela Ivančová a dodala, že dopravu pri cintorínoch budú koordinovať hliadky mestskej polície.