Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Vo okrese Svidník evidujú vyše 380 aktívnych prípadov COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Jaroslav Novák

Opatrenia sú sprísnené aj v obchodoch a službách. Je veľmi dôležité ich dodržiavať. Dôrazne odporúčame očkovanie proti ochoreniu COVID-19, povedala Hrebeňaková.

Svidník 19. októbra (TASR) - Hygienici evidujú v okrese Svidník, ktorý bol od pondelka (18. 10.) zaradený medzi čierne okresy podľa COVID automatu, celkovo 385 aktívnych prípadov. V piatok (15. 10.) ich bolo 400. Ako pre TASR uviedla regionálna hygienička Helena Hrebeňaková, k výraznejším zmenám v epidemiologickej situácii v okrese Svidník nedošlo.

"Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) Svidník neprijal zatiaľ žiadne opatrenia nad rámec platných opatrení. Svadby, oslavy, fitnes a wellness sú zakázané. V reštauráciách je povolený okienkový predaj, hromadné podujatia sú iba pre maximálne 100 zaočkovaných. Opatrenia sú sprísnené aj v obchodoch a službách. Je veľmi dôležité ich dodržiavať. Dôrazne odporúčame očkovanie proti ochoreniu COVID-19," povedala Hrebeňaková.

Kontrolujú podľa jej slov dodržiavanie opatrení v prevádzkach, prioritne sa zameriavajú na rizikovejšie, napríklad reštaurácie a kaviarne. "Samozrejme, kontrolujeme aj dodržiavanie karantény. Kontroly vykonávame v súčinnosti s príslušníkmi Policajného zboru. Prosíme ľudí, aby ešte vydržali a dodržiavali všetky nariadené opatrenia. Obchádzanie nariadených opatrení, ktoré sú vydávané s cieľom ochrany zdravia a životov, neprispieva k priaznivejšiemu vývoju epidemiologickej situácie," dodala Hrebeňaková.