Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Nemocnica vo Svidníku testuje na koronavírus

Zamestnankyne vo virologickom laboratóriu skúmajú vzorky testov na nový koronavírus v nemocnici San Matteo v talianskom meste Pavia 26. marca 2020. V nemocnici San Matteo sa vyliečil 38-ročný Mattia, v Taliansku známy ako pacient číslo jeden. Na severe krajiny sa stal 21. februára prvou osobou, u ktorej bol test na nový koronavírus pozitívny a ktorá zároveň nenavštívila Čínu. Foto: TASR/AP

vidnícky nemocničný personál odobral od začiatku apríla vzorky 46 pacientom.

Svidník 9. apríla (TASR) – Testovanie pacientov na nový koronavírus realizuje v mobilnom odbernom mieste aj nemocnica vo Svidníku. Aj keď sa u nikoho z dosiaľ testovaných ochorenie COVID-19 nepotvrdilo, v takzvanej červenej zóne má svidnícke lôžkové zdravotnícke zariadenie pripravené lôžka pre 60 pacientov. Informovala o tom komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Jana Fedáková.

Ako uviedla, svidnícky nemocničný personál odobral od začiatku apríla vzorky 46 pacientom. "U nikoho z testovaných sa dosiaľ ochorenie COVID-19 nepotvrdilo," dodala s tým, že známych je zatiaľ 36 výsledkov.

Podľa jej ďalších slov sa takzvaná červená zóna vo svidníckej nemocnici nachádza na štvrtom poschodí hlavného lôžkového pavilónu. Pacienti do nej majú vstup iba cez komunikačné priestory "koronavírus ambulancie". "Takzvané červené oddelenie bude prevádzkované v sprísnenom režime aj čo sa týka zásobovania, dovozu stravy pre pacientov či vývozu infekčného odpadu," doplnila Fedáková.

S hospitalizovaním pacientov pozitívnych na COVID-19 však v nemocnici vo Svidníku počítajú až v prípade, keď sa naplnia kapacity špecializovaných infektologických pracovísk, ktorými sieť nemocníc disponuje.