Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Obyvatelia Svidníka by mali žiadosti vybavovať elektronicky

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Občanov neustále nabádame k vybavovaniu si svojich záležitostí elektronicky a telefonicky, osobný kontakt je znížený na maximálne nevyhnutný čas, uviedla hovorkyňa mesta Kristína Tchirová.

Svidník 18. októbra (TASR) - Mesto Svidník apeluje na ľudí, aby z dôvodu zhoršenej epidemiologickej situácie v súvislosti s ochorením COVID-19 v okrese vybavovali svoje záležitosti elektronicky a vyhli sa osobnej návšteve Mestského úradu (MsÚ). Okres Svidník prešiel od pondelka do čiernej farby podľa COVID automatu, čo zodpovedá tretiemu stupňu ohrozenia.

Ako pre TASR uviedla hovorkyňa mesta Kristína Tchirová, pred mesiacom prijali v úrade zásadu ranného filtra, ktorá sa im osvedčila aj v predošlej vlne pandémie.

"V úrade dodržiavame nosenie respirátorov v interiéry. Občanov neustále nabádame k vybavovaniu si svojich záležitostí elektronicky a telefonicky, osobný kontakt je znížený na maximálne nevyhnutný čas. Finančne podporujeme zvýšenú pravidelnosť testovania pracovníkov technických služieb a sociálnych služieb mesta. Títo pracovníci sú na jednej strane ohrozenou skupinou, na strane druhej je ich činnosť takmer nenahraditeľná," priblížila Tchirová.

K dnešnému dňu nemá radnica potvrdené žiadne ohnisko nákazy v mestských prevádzkach. "Školy v pôsobnosti mesta sa riadia školským semaforom a jednotlivé triedy prechádzajú plynulo do karantény, ak sa v nich objaví pozitívna osoba," vysvetlila hovorkyňa.

Od začiatku septembra sa v obradnej miestnosti mesta Svidník uskutočnili tri civilné sobáše. "Na najbližšie obdobie boli naplánované ďalšie tri civilné obrady, jeden obrad už bol zrušený," dodala Tchirová.