Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V nemocnici vo Svidníku počas sviatkov ošetrili takmer 380 pacientov

Ilustračná snímka Foto: TASR - Michal Svítok

Úrazové ošetrenia vznikli v súvislosti s poranením zápästia, členkov, s popáleninami malého rozsahu, ktoré nevyžadovali hospitalizáciu. Tú si však vyžiadali náhla príhoda brušná a úraz ramena.

Svidník 2. januára (TASR) - V ambulanciách pohotovostnej služby pre dospelých, deti a dorast v Nemocnici Svet zdravia Svidník ošetrili počas vianočných sviatkov (24. - 26. 12.) celkovo 244 pacientov. Počas Silvestra (31. 12.) a Nového roka (1. 1.) personál ambulantnej pohotovostnej služby ošetril 132 pacientov. TASR o tom informovala komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Jana Fedáková.

Najčastejšie diagnózy boli podľa jej slov infekcie horných dýchacích ciest, gastroenteritídy, bolesti chrbtice, u detí mimo uvedených diagnóz aj bolestí uší, pocit na vracanie a infekcie močových ciest.

"Interná ambulancia ústavnej pohotovostnej služby ošetrila počas vianočných sviatkov 36 pacientov, z čoho zdravotný stav 12 vyžadoval aj následnú hospitalizáciu. Počas Silvestra a Nového roka v tejto ambulancii ošetrili 22 pacientov, z ktorých osem bolo aj následne hospitalizovaných. Medzi najčastejšie dôvody hospitalizácií z tejto ambulancie patrili horúčky, vysoký krvný tlak, kardiálne dekompenzácie a dyspepsie," povedala Fedáková.

Chirurgická ambulancia ústavnej pohotovostnej služby počas vianočných sviatkov nezaznamenala žiadne mimoriadne úrazy. Úrazové ošetrenia vznikli v súvislosti s poranením zápästia, členkov, s popáleninami malého rozsahu, ktoré nevyžadovali hospitalizáciu. Tú si však vyžiadali náhla príhoda brušná a úraz ramena.

Silvestrovské oslavy si vyžiadali aj šesť ošetrení na chirurgickej ambulancii ústavnej pohotovostnej služby. "Dôvodom ošetrení boli predovšetkým úrazy pri páde alebo nehode, a to pomliaždené kolená, pomliaždené predlaktia, hrudníky, otras mozgu či vykĺbené jabĺčko," dodala Fedáková s tým, že počas silvestrovskej noci bol do nemocnice prijatý jeden pacient po úraze hlavy.