Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Svidník zaviedol pre nárast prípadov COVID-19 v úrade ranný filter

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

RÚVZ vo Svidníku eviduje aktuálne v okrese 400 aktívnych prípadov ochorenia COVID-19.

Svidník 15. októbra (TASR) - Pre zvyšujúci sa počet ľudí s ochorením COVID-19 mesto Svidník zaviedlo v mestskom úrade ranný filter. Rovnako finančne podporuje testovanie zamestnancov v sociálnej oblasti či v technických službách. Pre TASR to uviedla hovorkyňa mesta Kristína Tchirová.

"Snažíme sa poučiť z tých predošlých a maximálne sa pripraviť na ďalšie obdobie. Riadime sa odporúčaniami Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) vo Svidníku, radíme sa pri každom kroku a sme súčinní pri aplikovaní opatrení, ktoré sú navrhované," povedala primátorka Svidníka Marcela Ivančová.

Školy v meste sa podľa Tchirovej tak ako v iných regiónoch riadia školským semaforom. "Mesto pridalo k rannému filtru na školách aj ranný filter na mestskom úrade a finančne podporujeme testovanie zamestnancov v sociálnej oblasti či v technických službách. Technické služby v meste Svidník zrealizujú v najbližších dňoch zber veľkoobjemového odpadu priamo od domov a bytoviek. Tento systém zabezpečí, že sa občania počas jesenného upratovania nebudú zhromažďovať na zbernom dvore, ale vyhodia svoj odpad pohodlne v mieste bydliska," vysvetlila Tchirová a doplnila, že boli tiež zrušené viaceré kultúrne podujatia a všetky boli potenciálne odložené na jar budúceho roka.

RÚVZ vo Svidníku eviduje aktuálne v okrese 400 aktívnych prípadov ochorenia COVID-19. V tamojšej nemocnici je hospitalizovaných 22 pacientov s ochorením COVID-19, dvaja z nich potrebujú podporu umelej pľúcnej ventilácie.

Okresy Bardejov, Čadca, Kysucké Nové Mesto, Stará Ľubovňa a Svidník budú od pondelka (18. 10.) zaradené medzi čierne okresy, ktoré zodpovedajú tretiemu stupňu ohrozenia.