Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Požiar v Svrčinovci hasí 30 hasičov

Viac ako 30 profesionálnych a dobrovoľných hasičov momentálne zasahuje pri požiari drevovýroby v obci Svrčinovec, okres Čadca. Foto: FB/Prezídium Hasičského a záchranného zboru

Na miesto smeruje expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiarov z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR v Bratislave.

Svrčinovec 24. marca (TASR) – Pri požiari drevovýroby vo Svrčinovci momentálne zasahuje viac ako 30 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Prezídium Hasičského a záchranného zboru o tom informuje na sociálnej sieti.

"Po príchode na miesto udalosti hasiči prieskumom zistili, že požiar zachvátil dve murované stavby s rozlohou zhruba 20x20 metrov. Na mieste udalosti zasahujú hasiči z Námestova, Čadce, Kysuckého Nového Mesta, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a dobrovoľní hasiči z obcí Korňa, Svrčinovec a Skalité," uviedli hasiči.

Na miesto smeruje expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiarov z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR v Bratislave, keďže odhadovanú škodu predbežne vyčíslili na viac ako 200 000 eur. Hasiči pracujú na lokalizácii požiaru. Pri udalosti sa doposiaľ nikto nezranil, doplnili.