Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Syn zavraždil otca šnúrou na bielizeň

Obvinený bol už v minulosti štyrikrát súdne trestaný, prevažne za majetkovú trestnú činnosť.

Tornaľa 18. apríla (TASR) - Z vraždy 60-ročného muža z Tornale je obvinený jeho 32-ročný syn. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, podľa vyšetrovateľa násilník pod vplyvom alkoholu uškrtil otca šnúrou na bielizeň.

Vyšetrovateľ z Revúcej obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy 32-ročného Ľudovíta z Tornale. "Obvinený v nedeľu večer po predchádzajúcom spoločnom požívaní alkoholických nápojov a následnej hádke úmyselne usmrtil svojho otca. V kúpeľni odrezal šnúru na vešanie bielizne. Otca v obývacej izbe najskôr udrel drevenou stoličkou do hlavy. Keď spadol na zem, začal ho dusiť šnúrou na bielizeň. U poškodeného došlo k vnútorným poraneniam krčnej oblasti s následkom smrti udusením. Obvinený sa ku skutku priznal, v čase jeho spáchania bol pod vplyvom alkoholu. Krátko po polnoci mu v dychu namerali 1,5 promile alkoholu," informovala Faltániová.

Vyšetrovateľ obvineného umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. Obvinený bol už v minulosti štyrikrát súdne trestaný, prevažne za majetkovú trestnú činnosť. Za tento zločin mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie.