Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Historická električka v Trenčianskej Teplej prepravila 7400 ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Trenčianska elektrická železnica oslávila v tomto roku 111. výročie prevádzky na trati medzi obcou Trenčianska Teplá a kúpeľným mestom Trenčianske Teplice.

Trenčianska Teplá 7. októbra (TASR) – Historická električka prepravila počas tejto sezóny na trati medzi Trenčianskou Teplou a Trenčianskymi Teplicami napriek koronakríze takmer 7400 cestujúcich.

Ako informoval riaditeľ neziskovej organizácie Trenčianska elektrická železnica Dušan Nosál, pre pandémiu nového koronavírusu museli vynechať štyri obľúbené letné podujatia, kompenzáciou bolo predĺženie letnej sezóny z dvoch na tri mesiace.

„Počas tohto obdobia bolo vypravených 240 vlakov s takmer 7400 cestujúcimi. To je v priemere viac ako 30 ľudí na jeden vlak,“ doplnil Nosál s tým, že otvoriť sa podarilo aj dopravnú expozíciu v depe električky v Trenčianskej Teplej.

Trenčianska elektrická železnica oslávila v tomto roku 111. výročie prevádzky na trati medzi obcou Trenčianska Teplá a kúpeľným mestom Trenčianske Teplice. Podporovateľom železnice je aj Trenčiansky samosprávny kraj, ktorý aj tento rok prispel na prevádzku sumou 25 000 eur.