Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Tábor pre deti zo sociálne slabších rodín organizuje Poprad 19 rokov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Z mestského úradu informovali, že od soboty (6. 7.) si chlapci a dievčatá doprajú oddych a relax v horskom hoteli v Slovenskom raji.

Poprad 9. júla (TASR) - Mesto Poprad už po 19. raz pripravilo pre 40 detí zo sociálne slabších rodín osemdňový prázdninový pobyt. Z mestského úradu informovali, že od soboty (6. 7.) si chlapci a dievčatá doprajú oddych a relax v horskom hoteli v Slovenskom raji.

V rámci tábora si oddýchnu, nájdu nové priateľstvá, zažijú dobrodružstvá a spoznajú krásy národného parku. Piati skúsení lektori si pre deti pripravili pestrý program plný hier, súťaží a aktivít, chýbať nebude tradičný táborák spojený hudbou a hrami. "Deti sa môžu tešiť aj na jazdu na koni, lezenie na Stratenskej píle, športové hry, či tvorivé dielne i pyžamovú párty. Súčasťou programu bude aj letné kino, nočná hra, karneval a výroba vlastných tričiek či ďalšie aktivity," informovalo mesto na svojej stránke s tým, že aj tento rok budú popradské deti spoznávať krásy okolia. Okrem turistických vychádzok v národnom parku a kúpania v neďalekej Palcmanskej maši, navštívia Dobšinskú ľadovú jaskyňu a absolvujú exkurziu v kaštieli Betliar.

Finančné náklady spojené s pobytom pritom nezaťažia ani jednu rodinu. Samospráva totiž vyčlenila na realizáciu letného tábora 10.000 eur zo svojho rozpočtu a podarilo sa jej nájsť aj viacerých sponzorov pôsobiacich v meste.