Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Takmer 40 percent absolventov UKF pracuje v obore, ktorý vyštudovalo

Ilustračná fotografia. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Ako informovala univerzita, priemerná mzda absolventov UKF bola 1073 eur.

Nitra 17. februára (TASR) – Z celkového počtu 2303 študentov, ktorí v roku 2018 absolvovali štúdium na Univerzite Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre, zostalo 39 percent z nich pracovať v odbore, ktorý vyštudovali. Vyplýva to z výsledkov zverejnených na portáli www.uplatnenie.sk, ktorý realizuje Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Ako informovala univerzita, priemerná mzda absolventov UKF bola 1073 eur. „Najviac z nich, 36 percent, sa zamestnalo v Nitrianskom kraji, 26 percent v Bratislavskom a po osem percent v Trnavskom, Trenčianskom, Žilinskom a Banskobystrickom kraji. Iba dve percentá z našich absolventov bolo po skončení štúdia nezamestnaných,“ uviedla Jana Krajčovičová z UKF.

Ako doplnila, študenti, ktorí úspešne ukončili štúdium na UKF, sa v praxi najčastejšie uplatnili v odvetví vzdelávanie. „Celkovo to bolo 27 percent absolventov. V oblasti zdravotníctvo a sociálna pomoc sa ich uplatnilo 12 percent a v odvetví veľkoobchod a maloobchod desať percent,“ dodala Krajčovičová.