Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Takmer 650 dobrovoľníkov pomôže skrášliť miesta v Nitrianskom kraji

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Podujatie Naše mesto každý rok prepája firmy, samosprávy a občiansky sektor s cieľom viditeľne zlepšiť životné prostredie.

Nitra 10. júna (TASR) – Takmer 650 dobrovoľníkov pomôže skrášliť školy, komunitné centrá, zveľadiť lesy, parky a hrady v Nitrianskom kraji. Spoločne sa zapoja do podujatia Naše mesto, ktoré organizuje Nadácia Pontis. Desiatky dobrovoľníkov budú v Nitre pomáhať Zoborskému skrášľovaciemu spolku čistiť areál ruín Zoborského kláštora. "Každoročne je potrebné s pomocou dobrovoľníkov upraviť areál a terén, taktiež vyčistiť okolie zarastené vegetáciou. Kláštor býva sprístupnený verejnosti sezónne, v lete sa organizujú bezplatné prehliadky a kultúrne podujatia," informoval spolok.

Ďalšie tímy nadšencov budú revitalizovať verejný priestor pri Bendeho prameni. Historický prameň je zarastený náletovými krovinami a znečistený odpadkami. V Hurbanove natrú dobrovoľníci mobiliár v Zelenom Háji, v Nových Zámkoch a Topoľčanoch vyzbierajú odpadky v meste, v Šali dostanú všetky lavičky v centre mesta nový vzhľad. V Zlatých Moravciach upravia dobrovoľníci okolie sochy partizána a pomáhať budú aj na neďalekom hrade Hrušov, kde sa pridajú k združeniu LEUSTACH pri pomocných archeologických prácach.

Podujatie Naše mesto každý rok prepája firmy, samosprávy a občiansky sektor s cieľom viditeľne zlepšiť životné prostredie. Do 16. ročníka podujatia sa zapojilo 8820 dobrovoľníkov v 48 mestách na celom Slovensku. Spoločne pomôžu 216 neziskovým organizáciám, nízkoprahovým centrám, ale aj školám či škôlkam zlepšiť ich fungovanie.