Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Takmer každú siedmu nehodu v Trenčianskom kraji spôsobil opitý vodič

Ilustračná snímka. Foto: PZ SR v Košiciach

V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka ich bolo o šesť viac.

Trenčín 27. mája (TASR) – Takmer každú siedmu dopravnú nehodu na cestách Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) spôsobili v prvých štyroch mesiacoch tohto roka osoby pod vplyvom alkoholu. Vyplýva to z policajných štatistík, ktoré poskytla trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Až v 43 prípadoch z 319 nehôd boli vinníkmi dopravných nehôd osoby pod vplyvom alkoholu. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka ich bolo o šesť viac. Najviac nehôd spôsobili osoby pod vplyvom alkoholu v okrese Prievidza (13), najmenej v okresoch Myjava a Nové mesto nad Váhom (po jednej).

Na cestách Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa od začiatku roka do konca apríla stalo 319 dopravných nehôd, zomrelo pri nich desať ľudí, 18 osôb utrpelo ťažké a 122 ľahké zranenia.

Počet dopravných nehôd medziročne stúpol o 60, usmrtených osôb je o sedem viac ako v rovnakom období minulého roka. O život prišli tento rok pri dopravných nehodách v TSK štyria vodiči osobných automobilov, traja chodci, vodič nákladného vozidla, motocykla a spolujazdec v osobnom vozidle.

Najviac dopravných nehôd v TSK sa tento rok stalo v okrese Prievidza (108), najmenej v Myjavskom okrese (12).