Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Takmer tretina starostov v okrese Prievidza nemá protikandidáta

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Najväčší okres v Trenčianskom kraji tvoria štyri mestá a 48 obcí, z nich v 17 kandiduje na svoj post len súčasný starosta alebo starostka.

Prievidza 5. októbra (TASR) - Takmer tretina starostov v okrese Prievidza nemá v októbrových komunálnych voľbách protikandidáta. Najviac kandidátov chce získať tento mandát v Oslanoch. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytol Okresný úrad Prievidza.

Najväčší okres v Trenčianskom kraji tvoria štyri mestá a 48 obcí, z nich v 17 kandiduje na svoj post len súčasný starosta alebo starostka. Ide o Bystričany, Čavoj, Chrenovec-Brusno, Kamenec pod Vtáčnikom, Kocurany, Kostolnú Ves, Lazany, Lipník a Malinovú. Jediným kandidátom sú súčasní štatutárni zástupcovia aj v Podhradí, Porube, Radobici, Rudnianskej Lehote, Sebedraží, Šútovciach, Temeši a Veľkej Čause.

Jediného kandidáta na post starostu zaregistrovali aj v Dolných Vesteniciach, súčasná štatutárna zástupkyňa obce sa však už rozhodla svoj mandát neobhajovať.

Naopak, mandát v Oslanoch, kde pred časom starosta náhle zomrel, chce získať sedem kandidátov.

K zmene na poste štatutárneho zástupcu určite dôjde aj v Cigli, Koši, Lehote pod Vtáčnikom, Pravenci a Ráztočne. Súčasní starostovia sa totiž už rozhodli nekandidovať.