Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

TALIANOVI HROZIA TRI ROKY VÄZENIA: V Prievidzi mal napadnúť tri osoby

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Obvinený sa mal po predchádzajúcich žiarlivostných výčitkách žene po taliansky a anglicky v byte vyhrážať, že ju zabije.

Prievidza 19. decembra (TASR) - Trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky hrozí 48-ročnému mužovi z Talianska, ktorý mal v Prievidzi napadnúť svoju priateľku a následne aj jej syna a otca. Taliana policajti obvinili z prečinu nebezpečného vyhrážania. TASR o tom v pondelok informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

"Obvinený sa mal po predchádzajúcich žiarlivostných výčitkách žene po taliansky a anglicky v byte vyhrážať, že ju zabije. Mal rozhadzovať a rozbíjať veci po byte, žene sa mal tiež vyhrážať, že ju vyhodí z okna," uviedla Kuzmová.

Poškodená mala prostredníctvom SMS a telefonátu požiadať o pomoc svojho syna a otca. Obvinený mal ženu i napadnúť, ťahať ju po zemi a kopať. "Rovnako mal zaútočiť i na syna, ktorému mal rozbiť porcelánovú vázu o hlavu, porezať ho črepom na ruke a vyhrážať sa mu, že ho zabije. Následne vošiel do bytu aj otec poškodenej, ktorého mal obvinený udrieť do oblasti tváre, na čo muž spadol na zem," priblížila Kuzmová.

Obvinený mal vo svojich útokoch voči poškodeným mal ešte pokračovať, nakoniec ho syn poškodenej premohol a obvinený z bytu odišiel. Následne páchateľ z bytu odišiel.

"Poškodení po útoku muža potrebovali lekárske ošetrenie. V obave o svoj život a zdravie sa obrátili na políciu, ktorá obvineného v krátkom čase vypátrala a obmedzila na osobnej slobode," ozrejmila policajná hovorkyňa. Krátko po zadržaní s mužom vykonali dychovú skúšku, ktorá skončila s výsledkom 0,40 promile alkoholu.

Poverený príslušník spracoval podnet na väzobné stíhanie muža, na rozhodnutie súdu si počká v cele policajného zaistenia.