Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Tatranci zorganizovali stretnutie onkologických pacientov

Svetielko pomoci je organizácia, ktorá poskytuje celoročnú komplexnú pomoc rodinám s onkologicky chorými deťmi z Košického a Prešovského kraja.

Vysoké Tatry 4. marca (TASR) - V dňoch 6. až 10. marca združenie Svetielko pomoci organizuje v Tatranskej Lomnici pobytové stretnutie pre rodiny s deťmi chorými na rakovinu. „Keď sme v decembri na detskej onkológii v Košiciach odovzdávali knihy Rozprávočky z rozprávkových Tatier, uvedomili sme si na tvári miesta, o čom to všetko je. Ponúkli sme preto pomoc pri zostavovaní programu pobytu rodín s onkologicky chorými deťmi,“ priblížil myšlienku vzniku akcie Mikuláš Argalács z organizačného tímu.

Svetielko pomoci je organizácia, ktorá poskytuje celoročnú komplexnú pomoc rodinám s onkologicky chorými deťmi z Košického a Prešovského kraja. „Našli sme plné pochopenie u každého, na koho sme sa v Tatrách obrátili, a tak na deti čaká v piatok 7. marca o 10. hodine stretnutie pred hotelom Titris v Tatranskej Lomnici s pracovníkmi Horskej záchrannej služby. Tí im predvedú napríklad ukážky výcviku lavínového psa, predvedú im prístroje na vyhľadávanie zasypaného a podobne,“ dodal Argalács. Popoludní pôjdu deti s rodičmi na túru k Rainerovej útulni, kde všetci dostanú od chatára Petra Petrasa špeciálny čaj.

„Na druhý deň predpoludním si deti vyskúšajú prvé golfové údery na ihrisku Black Stork areálu vo Veľkej Lomnici,“ doplnil k programu Argalács. Podľa neho by sa na pobyte malo zúčastniť asi 30 detí aj s rodičmi z celého východného Slovenska. „Táto pomoc pri zabezpečení zaujímavého programu pre deti a rodičov spadá do činnosti Veterán klubu železníc Poprad a partnermi sú v nej Horská záchranná služba, personál Rainerovej útulne, Mestský úrad Vysoké Tatry, primátor Ján Mokoš a vedenie areálu Black Stork,“ uzavrel Argalács.