Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Regióny

Tatranská galéria pripravila edukatívny projekt pre seniorov

Zostavený bude z troch tzv. mini semestrov vo forme prednášok, besied, seminárov, kurzov a diskusií.

Poprad 5. júna (TASR) - Tatranská galéria v Poprade pripravila na prichádzajúce leto nový edukatívny projekt pre seniorov a tiež ľudí so zdravotným znevýhodnením pod názvom Letná akadémia Silver. Zostavený bude z troch tzv. mini semestrov vo forme prednášok, besied, seminárov, kurzov a diskusií. „Okrem teoretickej budú mať účastníci aj praktické aktivity, počas ktorých sa budú venovať rozličným výtvarným disciplínam, technikám a materiálom, v spolupráci s lektormi,“ vysvetľuje Mariana Sabaková z Tatranskej galérie.

Cieľom Letnej akadémie Silver je podľa nej eliminovať bariéry, ktoré môžu nastať v post produktívnom veku a napomôcť pri integrácii a komunikácii s inými znevýhodnenými sociálnymi skupinami. Prednášky pre poslucháčov so zdravotným znevýhodneným budú orientované predovšetkým na praktické a tvorivé aktivity. Tento projekt je súčasťou Európskeho roka aktívneho starnutia a solidarity medzi generáciami 2012.

Otvorenie Letnej akadémie sa uskutoční v dňoch 8. a 9. júna. Záujemcovia budú mať možnosť objavovať nové netradičné pohľady na tému krajina v interiéri a exteriéri. „Prihlásiť sa môžu záujemcovia do 7. júna telefonický na čísle 052/ 7721 968, mailom pedagog@tatragaleria alebo osobne na adrese v Tatranskej galérii. Prvé stretnutie je v piatok (8.6.) od 9. do 17. hodiny, témou bude Moje mesto – svedectvo o mieste. Pokračovať budeme v sobotu (9.6.) témou Môj kraj – portrét stromu alebo rastliny,“ doplnila Sabaková. Treťou témou je Krajina môjho detstva. Neskôr sa môžu záujemcovia prihlásiť aj na augustové a septembrové termíny.