Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Chodník v Javorovej doline v Tatranskej Javorine je uzavretý

Vysokohorské chodníky v TANAP-e sa po sezónnej uzávere otvárajú 16. júna. Foto: TASR/Milan Kapusta

Štátne lesy zároveň návštevníkov parku žiadajú o zvýšenú opatrnosť pri pohybe po turistických chodníkoch, keďže na niektorých miestach sa môžu ešte stále nachádzať vetrom vyvrátené stromy. "

Tatranská Lomnica 11. marca (TASR) – Časť turistického chodníka vedúceho od budovy ochranného obvodu v Tatranskej Javorine k Náučnej geologickej ploche Podmuráň je v súvislosti so spracovaním následkov víkendovej vetrovej kalamity uzavretá. Upozorňujú na to Štátne lesy TANAP-u.

Ústie Javorovej doliny je nástupným miestom pre vysokohorské túry do Javorovej doliny a Zadných Meďodolov. V tomto období sa na obidva turistické chodníky vzťahuje sezónna uzávera a sú od horárne Podmuráň uzavreté. "Pre zvýšený pohyb mechanizmov v tejto lokalite sme však boli vzhľadom na bezpečnosť návštevníkov nútení pristúpiť k uzatvoreniu aj zvyšnej, približne dvojkilometrovej časti turistického chodníka z Tatranskej Javoriny po horáreň Podmuráň, na ktorú sa sezónna uzávera nevzťahuje," informoval námestník riaditeľa Štátnych lesov TANAP-u Maroš Petrík s tým, že turistov na dočasné obmedzenia upozorňujú aj informačné tabule.

Štátne lesy TANAP-u zároveň návštevníkov parku žiadajú o zvýšenú opatrnosť pri pohybe po turistických chodníkoch, keďže na niektorých miestach sa môžu ešte stále nachádzať vetrom vyvrátené stromy. "Všetky turistické chodníky postupne prechádzame a následky vetrovej kalamity priebežne odstraňujeme, aby sme zabezpečili najmä prístup záchranných zložiek do dolín pre prípad vzniku úrazov v horolezeckom teréne," doplnil Petrík.