Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Regióny

Dvojica mladíkov si vzala taxík, na taxikára vytiahli zbraň

Ilustračné foto Foto: TASR

Dvojica sa šoférovi vyhrážala, nakoniec musel z auta vystúpiť.

Rožňava 31. mája (TASR) - Polícia zadržala dvojicu mladíkov, ktorí dnes lúpežne prepadli taxikára pri obci Krásnohorská Dlhá Lúka v okrese Rožňava. V taxíku sa nechali odviesť z Rožňavy, jeden z nich potom vytiahol krátku guľovú zbraň a s vyhrážkami šoférovi prikázal vystúpiť. "Páchatelia potom odišli vozidlom taxi značky Škoda Octavia," informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Prepadnutie nahlásil polícii 51-ročný taxikár o 13.28 h. "Vykonanými opatreniami polície v spolupráci s majiteľom vozidla boli o 13.55 h zadržaní páchatelia lúpeže medzi obcou Lúčka a Drnava. Ide o 15-ročného Filipa a 16-ročného Daniela z okresu Rožňava," konštatovala Mésarová. 

Páchatelia mali pri sebe dve krátke guľové zbrane, jednu pravdepodobne plynovú a druhú podomácky vyrobenú, ako aj dva nože. Zistené zbrane budú podrobené expertíznemu skúmaniu. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Rožňave v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže, za ktorý hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

"Pokiaľ sa preukáže, že najmenej jedna zo zaistených zbraní je streľbyschopná, nevylučujeme, že trestné stíhanie bude rozšírenie aj o trestný čin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami," dodala policajná hovorkyňa.

Počas služobného zákroku nedošlo k poškodeniu vozidla taxi ani policajných vozidiel.