Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Technická univerzita vo Zvolene prechádza na kombinované vzdelávanie

Technická univerzita vo Zvolene, foto z archívu. Foto: TASR - Dušan Hein

Podľa semafora okresov a počtu prírastkov je v súčasnosti mesto Zvolen v žltej fáze.

Zvolen 9. októbra (TASR) – Technická univerzita vo Zvolene (TUZVO) prechádza od pondelka 12. októbra na kombinovanú metódu vzdelávania. Pre TASR to v piatok potvrdila hovorkyňa TUZVO Ľubica Benková s tým, že k 7. októbru bol na univerzite evidovaný jeden prípad pozitívne testovanej osoby na nový koronavírus. Ako dodala, kombinované vzdelávanie bude platiť zatiaľ do 25. októbra.

„Úzke kontakty pozitívne testovaného študenta sú umiestnené v izolácii,“ informovala. Za úzky kontakt sa vo všeobecnosti považuje zotrvanie s osobou pozitívne testovanou na ochorenie COVID-19 alebo s osobou s príznakmi ochorenia po dobu viac ako 15 minút, bez ochrany horných dýchacích ciest a na vzdialenosť menej ako dva metre.

Krízový štáb univerzity nechal v kompetencii gestora predmetu rozhodnúť o konkrétnej metóde výučby. Podmienky a pravidlá kombinovanej metódy vzdelávania sú upravené v usmernení krízového štábu. „Operatívna pracovná skupina Krízového štábu Technickej univerzity vo Zvolene na dennej báze monitoruje epidemiologickú situáciu na univerzite a na základe výsledkov kontrolnej činnosti prehodnocuje a aktualizuje prijaté opatrenia,“ ukončila Benková.

Študentom vo Zvolene sa akademický rok začal v 28. septembra. „Je vysoko pravdepodobné, že počas zimného semestra prejdeme na kombinovanú, respektíve dištančnú, metódu výučby,“ poznamenal po otvorení akademického roka rektor TUZVO Rudolf Kropil.

Podľa semafora okresov a počtu prírastkov je v súčasnosti mesto Zvolen v žltej fáze. K 8. októbru eviduje tento región 87 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom.