Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Technické služby mesta Brezno sa venujú aj poškodeným poľným cestám

Ilustračné foto. Foto: TASR - Branislav Caban

Mesto zabezpečuje údržbu 160 km ciest, z toho 82 km asfaltových a 80 km poľných, takisto zhruba 100 km chodníkov.

Brezno 1. augusta (TASR) – V oprave miestnych komunikácií mesto Brezno pokračuje aj v tomto roku a jeho Technické služby (TS) sa sústreďujú i na poľné cesty, ktoré sú čiastočne poškodené po intenzívnych dažďoch. Informuje o tom brezniansky magistrát na svojej webovej stránke.

Podľa riaditeľa TS Lukáša Jeremiáša snažia sa na nich opravovať nielen jamy, ale cestu v celej šírke. Najskôr ju vyrovnajú, doplnia chýbajúci materiál – štrk alebo asfaltový frezing - a následne zavalcujú. Na asfaltových cestách opravujú lokálne výtlky, ale tiež ucelené časti, kde je porušené aj podložie.

Najväčšie problémy pri oprave ciest pracovníkom TS spôsobuje počasie, ktoré im síce v týchto dňoch praje, ale predtým im práce komplikovalo.

Ako tvrdí šéf "techničiarov", keďže v posledných rokoch bolo v Brezne obnovených veľa kilometrov ciest a z poľných sú asfaltové, ich stav sa značne zlepšil.

"Tento rok sme vyrobili nové betónové odrážky, ktoré postupne osádzame na poľné cesty, aby sme zabezpečili lepší odvod vody pri dažďoch. Postupne kontrolujeme všetky poľné, samozrejme i asfaltové cesty a opravy realizujeme podľa potreby," dodal Jeremiáš.

Mesto Brezno zabezpečuje údržbu 160 km ciest, z toho 82 km asfaltových a 80 km poľných, takisto zhruba 100 km chodníkov.