Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Technické služby mesta v Partizánskom budú mať vyššie základné imanie

Na archívnej snímke primátor mesta Partizánske Jozef Božik. Foto: TASR Milan Kapusta

Podpora mesta nie je viazaná na nejaké odmeny, ale na to, aby tam mohlo 125 zamestnancov naďalej pracovať a robiť služby pre mesto a iné subjekty, hovorí primátor mesta Božik.

Partizánske 1. júla (TASR) - Technické služby mesta (TSM) v Partizánskom budú mať vyššie základné imanie o viac ako 58.000 eur. Navýšením imania samospráva reaguje na stratu mestskej obchodnej spoločnosti, ktorá jej vznikla v minulom roku. Finančný vklad schválili mestskí poslanci na svojom rokovaní tento týždeň.

"Mesto dostalo žiadosť o riešenie situácie v podobe straty, ktorá vznikla spoločnosti za rok 2020 a je vo výške približne 156.544,52 eura. Mesto navrhuje vložiť do vlastného imania spoločnosti sumu 58.290 eur na čiastočné vykrytie tejto straty," povedal primátor Jozef Božik.

Ide podľa neho o výnimočnú situáciu, ktorá sa udiala a mesto ju potrebuje vyriešiť, pričom našlo formu zdrojov v rozpočte. "V tomto roku je podpora mesta pre TSM vo výške 270.000 eur, mimo dotácií na zeleň či odpadové hospodárstvo," pripomenul.

Podpora mesta nie je viazaná na nejaké odmeny, ale na to, aby tam mohlo 125 zamestnancov naďalej pracovať a robiť služby pre mesto a iné subjekty, dodal Božik.

Základné imanie spoločnosti k 31. decembru 2020 bolo vo výške 4.484.861 eur.

TSM sa zaoberajú najmä výrobou a distribúciou tepla, zberom a skládkovaním odpadu, údržbou a prevádzkou miestnych komunikácií, chodníkov, verejných priestranstiev, zimnou údržbou, ďalej prevádzkovaním športových zariadení a zariadení slúžiacich na regeneráciu a rekondíciu. Služby zabezpečuje firma aj pre niektoré okolité obce.