Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

Levická Tekovská knižnica chystá jubilejný ročník Dní detskej knihy

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk - Viktória Brincková

Ako pripomenuli organizátori, Dni detskej knihy sa konajú pod patronátom Medzinárodného domu umenia pre deti Bibiana a Slovenskej sekcie Medzinárodnej únie pre detskú knihu IBBY.

Levice 3. mája (TASR) - Tekovská knižnica v Leviciach sa pripravuje na Dni detskej knihy. Ako uviedli organizátori, jubilejný 40. ročník celoslovenského festivalu kníh pre deti a mládež sa tu bude konať od 23. do 25. mája.

Súčasťou podujatia budú výstavy, odborné semináre, návštevy kultúrnych a historických pamiatok a stretnutia tvorcov kníh s deťmi. "Mesto Levice poctia svojou návštevou významní slovenskí spisovatelia, ilustrátori aj predstavitelia vydavateľstiev, ktorí sa rozpŕchnu za deťmi a mládežou do škôl," informovala Tekovská knižnica.

Ako pripomenuli organizátori, Dni detskej knihy sa konajú pod patronátom Medzinárodného domu umenia pre deti Bibiana a Slovenskej sekcie Medzinárodnej únie pre detskú knihu IBBY. "Táto dlhoročná tradícia je spojená s oslavami Medzinárodného dňa detskej knihy, ktorý si pripomíname 2. apríla v deň narodenia veľkého dánskeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena," doplnili organizátori.