Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Telocvične v škole na Komenského ulici v Poprade obnovili

Na Základnej škole s materskou školou na Komenského ulici v Poprade v stredu 31. mája 2023 slávnostne otvorili zrekonštruované telocvične. Foto: TASR Adriána Hudecová

V dopoludňajších hodinách budú obe telocvične slúžiť pre potreby školákov, popoludní ju bude môcť podľa riaditeľky využívať aj široká verejnosť, prioritne basketbalová akadémia.

Poprad 31. mája (TASR) - Na Základnej škole s materskou školou na Komenského ulici v Poprade v stredu slávnostne otvorili dve zrekonštruované telocvične. Na obnovu športovísk, ktoré sú súčasťou jednej stavby, získalo mesto dotáciu z Fondu na podporu umenia vo výške takmer 832.000 eur. Riaditeľka školy Monika Srnková pre TASR uviedla, že práce ukončili o niekoľko mesiacov neskôr, v apríli tohto roku.

"Po stavebnom kameni sme klopali 6. júla 2022, ukončenie stavby bolo plánované v decembri. Stavebné práce sa predĺžili, keďže sme potrebovali vyriešiť niektoré veci, ktoré sa objavili počas procesu rekonštrukcie," uviedla Srnková.

Na Základnej škole s materskou školou na Komenského ulici v Poprade v stredu 31. mája 2023 slávnostne otvorili zrekonštruované telocvične.
Foto: TASR Adriána Hudecová


Mesto na sociálnej sieti uviedlo, že v rámci rekonštrukcie sa k telocvični pristavilo nové jadro so samostatným schodiskom. V exteriéri sa upravil existujúci chodník pri vstupe do telocvične a tiež okolitý terén. Obnova samotnej stavby okrem iného pozostávala z výmeny kúrenia s rekuperáciou a klimatizáciou, vymenila sa elektroinštalácia aj osvetlenie a obnovou prešla aj tribúna, či zázemie a hygienické zariadenia pre divákov, športovcov i učiteľov. Pribudol tiež bezbariérový vstup. "Vo veľkej telocvični sme z vlastných zdrojov vymenili aj palubovku a zároveň sme zakúpili zariadenie do šatní," doplnila riaditeľka. Zo zverejneného dodatku zmluvy vyplýva, že celková cena diela je na úrovni 1,678 milióna eur s DPH.

Od roku 2018 sa škole podarilo získať aj finančné prostriedky z úradu vlády na výmenu okien, a tiež z Prešovského samosprávneho kraja na obnovu priestorov pre hráčov a rozhodcov vo veľkej telocvični. "Bolo však nutné pristúpiť k rozsiahlej rekonštrukcii, čo by však bolo pre našu školu neúnosné financovať z vlastných zdrojov. Preto sme s prípravou začali spoločne s mestom, trvalo to zhruba dva roky a sme radi, že to máme úspešne za sebou," dodala Srnková.

V dopoludňajších hodinách budú obe telocvične slúžiť pre potreby školákov, popoludní ju bude môcť podľa riaditeľky využívať aj široká verejnosť, prioritne basketbalová akadémia. Primátor Anton Danko upozornil, že mesto získalo titul Európske mesto športu 2023 a v tejto súvislosti je veľmi dôležitým pre samosprávu práve aj šport na školách.