Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Záveje a neprejazdné cesty v Terchovej trápia domácich i chatárov

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Problémom bolo najmä dostať sa do osád vo vyšších oblastiach, ktoré sú trvalo osídlené hlavne seniormi, či do celoročne obývaných rekreačných objektov. Počasie sa podľa starostu neustále mení.

Terchová 3. januára (TASR) – Neprejazdné, snehom zasypané a zafúkané komunikácie trápia aj obyvateľov a chatárov v Terchovej. Problematické bolo dostať sa najmä do tamojších trvalo obývaných osád, ktoré sa nachádzajú vo vyšších polohách a rekreačných chát. Mimoriadnu situáciu v obci vyhlásili vo štvrtok dopoludnia, odvtedy sa do odpratávania snehu zapojila aj ďalšia technika od fyzických osôb a podnikateľov.

„Niektoré osady, ktoré boli odrezané od miestnej komunikácie, už sú na tom už lepšie. Situácia sa mení každú chvíľu, raz je viac sneženia, raz menej. Snažíme sa robiť, čo môžeme. V uplynulých hodinách a dňoch napadlo v obci asi pol metra snehu, na kopcoch aj viac,“ opísal aktuálnu situáciu v Terchovej starosta Jozef Dávidík.

Problémom bolo najmä dostať sa do osád vo vyšších oblastiach, ktoré sú trvalo osídlené hlavne seniormi, či do celoročne obývaných rekreačných objektov. Počasie sa podľa starostu neustále mení. „Ide to takými vlnami, otázka je, čo ďalej. Mrákavy sa väčšinou prihrnú zo strany od Kysúc. Technika je rozptýlená po celej dedine, robíme v Bielom Potoku, ale aj v Struhárni, Šípkovej a v osadách, ktoré sú vysoko. Viac-menej sú už sprejazdnené, no prejde technika a o chvíľu je znova zasypaná cesta,“ dodal.