Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Termálne kúpalisko Galandia je dočasne mimo prevádzky

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Podľa vedenia mesta zákon zakotvuje povinnosť vlastníka udržiavať stavbu v dobrom technickom stave a na objektoch Galandia boli doteraz vykonané len bežné opravy súvisiace s prevádzkou.

Galanta 19. decembra (TASR) - Po viac ako ôsmich rokoch nepretržitej prevádzky termálneho kúpaliska Galandia sa mesto Galanta rozhodlo prevádzku kúpaliska s celoročnou prevádzkou dočasne uzatvoriť a vykonať nevyhnutné a neodkladné udržiavacie práce. Dôvodom sú zistené nedostatky počas miestneho šetrenia hygienicko-technického stavu prevádzkovej stavby, ktorá je vystavená hlavne v zimnom období veľmi nepriaznivým poveternostným vplyvom. Informujú o tom internetové noviny Galanta.

Podľa vedenia mesta zákon zakotvuje povinnosť vlastníka udržiavať stavbu v dobrom technickom stave a na objektoch Galandia boli doteraz vykonané len bežné opravy súvisiace s prevádzkou. Preto muselo mesto pred nasledujúcou letnou sezónou prijať tento nepopulárny krok. Vykonaním udržiavacích prác chce predísť ohrozeniu zdravia a života osôb, znehodnoteniu stavby a zabezpečiť vhodné estetické a hygienické prostredie pre návštevníkov termálneho centra.