Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Bánovčania sa budú môcť dať otestovať na desiatich miestach

Na snímke Nemocnica Bánovce nad Bebravou. Foto: TASR - Michal Svítok

Na viacerých miestach bude pôsobiť viacero tímov.

Bánovce nad Bebravou 29. októbra (TASR) - Obyvatelia sa budú môcť dať počas nadchádzajúceho víkendu otestovať na nový koronavírus i na desiatich miestach v Bánovciach nad Bebravou. Tie samospráva zriadila v školách či kultúrnych domoch. Informovala o tom vo štvrtok v tlačovej správe.

"Odporúčame obyvateľom navštíviť odberné miesta podľa zoznamu ulíc, ktorý je zverejnený na stránke mesta v záujme toho, aby sa zamedzilo hromadeniu čakajúcich a neprimeranému zaťaženiu niektorých miest, keďže pociťujeme nedostatok zdravotníckeho personálu," uviedla bánovská radnica.

Obyvatelia sa budú môcť dať otestovať v kine Tajms, centre voľného času, na Strednej odbornej škole strojníckej, v mestskom kultúrnom stredisku, na gymnáziu, základnej umeleckej škole, v mestskej športovej hale, na Základnej škole (ZŠ) Školská, v kultúrnych domoch v Biskupiciach a Dolných Ozorovciach.

Na viacerých miestach bude pôsobiť viacero tímov. "Odberné miesto na ZŠ Školská má bezbariérový prístup. V tejto súvislosti prosíme obyvateľov, aby tam umožnili prednostný odber osobám so zdravotným znevýhodnením, seniorom a tehotným ženám," dodala samospráva.