Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Banská Štiavnica urobila za prvých päť hodín 1800 testov

Testovanie, ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

Na území mesta je k dispozícii desať odberných miest, samospráva ich zoznam zverejnila na sociálnej sieti. Sú medzi nimi napríklad kultúrne centrum, domov mládeže atď.

Banská Štiavnica 31. októbra (TASR) – Za prvých päť hodín testovania na ochorenie COVID-19 urobilo mesto Banská Štiavnica 1800 testov. Samospráva o tom informuje na svojom profile na sociálnej sieti s tým, že číslo pozitívnych testov je zatiaľ nízke.

Nezabudnite však, že negatívny test neznamená, že netreba ostať v strehu. Naďalej dodržiavajte všetky zásadné hygienické pokyny, ako aj stále platný zákaz vychádzania,“ pripomína mesto s tým, že väčšina odberných miest funguje v rýchlom tempe a ľudia v rade nečakajú dlho.

Mesto ráno otvorilo všetky odberné miesta na testovanie. „Podarilo sa otvoriť všetky miesta, ktoré sú v plánovanom rozsahu obsadené zdravotníkmi a administratívnymi pracovníkmi."

Na území mesta je k dispozícii desať odberných miest, samospráva ich zoznam zverejnila na sociálnej sieti. Sú medzi nimi napríklad kultúrne centrum, domov mládeže, niekoľko základných a materských škôl či požiarna zbrojnica dobrovoľných hasičov.