Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

V niektorých obciach okresu Bardejov sa bude testovať jeden deň

Na snímke testovanie v obci Raslavice v okrese Bardejov 23. októbra 2020. Foto: TASR – Milan Kapusta

V sobotu sa začne testovať v obci Kochanovce, Kučín, Jedlinka, Livov a v ďalších obciach. V Lopúchove budú testovať až v nedeľu.

Bardejov 23. októbra (TASR) – V niektorých obciach Bardejovského okresu sa plošné testovanie na ochorenie COVID-19 ešte nezačalo, niekde sa ukutoční len jeden deň. Pre TASR to uviedli starostovia jednotlivých obcí.

Vo Sveržove podľa starostu Pavla Ceľucha odberný tím ešte nedorazil. „Sú tu vojaci, polícia, všetko je pripravené, ale bez zdravotníkov. Testy máme, ale nemáme k nim certifikáty a dezinfekciu. Boli tu už ľudia a odišli," povedal pre TASR Ceľuch.

„V našej obci sme ešte odberné miesto neotvorili. Čakali sme na dodanie dezinfekčných prostriedkov a ochranných pomôcok," povedala starostka obce Richvald Zuzana Germanová. S testovaním tam majú začať o 100.

„U nás sa ešte netestuje. Podľa harmonogramu budú u nás testy prebiehať až v nedeľu," doplnil starosta obce Brezov Ladislav Lukáč.

V sobotu sa začne testovať v obci Kochanovce, Kučín, Jedlinka, Livov a v ďalších obciach. V Lopúchove budú testovať až v nedeľu.

V Raslaviciach začali s testovaním približne o 9:00, najprv testovali odberný tím. V obciach Hažlín a Zborov nehlásia problémy s testovaním.

„Všetko je v poriadku, vysoká organizovanosť tímu i obyvateľstva, za hodinu bolo otestovaných 30 ľudí," priblížil starosta obce Smilno Vladimír Baran.

„Začali sme ráno o 8:00. Zatiaľ všetko v poriadku. Netvoria sa nám žiadne rady, nakoľko sme si ľudí rozdelili na dni a hodiny," dodal starosta obce Hertník Jozef Semanek.