Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Brezno cez víkend svoje MOM neotvorí, k dispozícii ich bude sedem

Ilustračné foto. Foto: TASR – František Iván

Zoznam stálych MOM možno nájsť na webovej stránke mesta Brezno.

Brezno 18. februára (TASR) – Mesto Brezno počas tohto víkendu (20. a 21. 2.) už neotvorí "svoje" mobilné odberné miesta (MOM) na testovanie ochorenia COVID-19. V meste tak zostáva k dispozícii sedem stálych, štátom dotovaných MOM, kde sa občania môžu dať otestovať počas celého týždňa, vrátane víkendu. Informoval o tom na sociálnej sieti brezniansky primátor Tomáš Abel.

"V našom okrese stále platí povinnosť preukázania sa negatívnym výsledkom PCR alebo antigénovým testom na COVID-19 nie starším ako sedem dní. Chceme požiadať, aby ľudia nečakali na víkendové testovanie, ale využili tieto odberné miesta počas celého týždňa, nakoľko voľných kapacít je dostatok a ak väčšina využije túto možnosť len cez víkend, môžu sa tvoriť rady. Pri nedostatočnom využívaní odberných miest môže dôjsť aj k ich zrušeniu," konštatoval Abel.

Ako dodal, vzhľadom na dostatočný počet štátom dotovaných MOM mesto už nevidí zmysel v preberaní úlohy zabezpečovania lekárskej starostlivosti a počas nasledujúcich víkendov nemá v úmysle otvárať viac odberných miest. Primátor poďakoval všetkým, ktorí mestu pomáhali zabezpečiť túto službu v predchádzajúcich týždňoch - zdravotníkom, zamestnancom magistrátu, administratíve, príslušníkom polície, armády či dobrovoľníkom.

Zoznam stálych MOM možno nájsť na webovej stránke mesta Brezno.