Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Hygienici zistili u Bánovčanov z ulice K nemocnici šesť pozitívnych

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Plošnú karanténu kritizovala verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová, ktorá má pochybnosti o proporčnosti prijatého opatrenia a úrady vyzvala na nápravu.

Bánovce nad Bebravou 28. októbra (TASR) – Hygienici zistili medzi obyvateľmi ulice K nemocnici v Bánovciach nad Bebravou zatiaľ šesť pozitívne testovaných osôb na nový koronavírus. Prednosta mestského úradu Vladimír Vranka pre TASR ďalej upozornil, že číslo nemusí byť konečné, mesto v nadväznosti na výsledky testovania rozhodne o opatreniach.

„Vieme zatiaľ o šiestich pozitívne testovaných osobách, v tejto súvislosti podnikáme patričné kroky," povedal Vranka.

Z doterajších výsledkov plošného testovania obyvateľov ulice tak podľa neho vyplýva, že by mesto malo v piatok 30. októbra uvoľniť plošnú karanténu. „V izolácii a karanténe zostanú len pozitívne testovaní obyvatelia spolu s ďalšími, ktorí s nimi žijú v jednej domácnosti," spresnil.

Plošné testovanie PCR testami absolvovali obyvatelia v utorok. Hasiči odobrali celkovo 352 vzoriek. Definitívne výsledky by mala mať bánovská radnica k dispozícii vo štvrtok .

Obyvatelia viacerých bytových domov na ulici K nemocnici zostali v karanténe od 22. októbra po tom, čo hygienici zistili medzi komunitou štyri pozitívne testované deti. Tie sa mali nakaziť v jednej z miestnych základných škôl. K plošnému obmedzeniu pohybu, ako i testovaniu pristúpili hygienici vzhľadom na problém s dohľadaním kontaktov. Podľa epidemiológov tiež tamojší obyvatelia nedodržiavali opatrenia na zamedzenie šírenia nového koronavírusu. Plošnú karanténu kritizovala verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová, ktorá má pochybnosti o proporčnosti prijatého opatrenia a úrady vyzvala na nápravu.