Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Krupina chystá druhé kolo aj napriek tomu, že mala málo nakazených

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V Krupine otestovali počas prvého celoplošného víkendového testovania (31. 10. – 1. 11.) 3903 obyvateľov, z celkového počtu testov bolo 18 pozitívnych.

Krupina 6. novembra (TASR) – Mesto Krupina sa pripravuje na druhé kolo plošného testovania obyvateľstva na ochorenie COVID-19 aj napriek tomu, že hodnota pozitívnych prípadov z prvého kola v Krupinskom okrese je menej ako 0,7 percenta. Samospráva ho počas jedného dňa organizuje pre občanov, ktorí pracujú v okrese, v ktorom negatívny test vyžadujú.

„Krupinčania sa môžu prísť otestovať v sobotu (7. 11.). Mesto vytvorilo jedno odberné miesto na Svätotrojičnom námestí pred mestským úradom. Záujemcom bude k dispozícii v čase od 8.00 do 20.00 h," povedal v piatok pre TASR primátor Krupiny Radoslav Vazan.

Ako dodal, samospráva má na sobotu zabezpečených zdravotníkov a aj dobrovoľníkov. Na odbernom mieste budú pracovať dva odberné tímy.

V Krupine otestovali počas prvého celoplošného víkendového testovania (31. 10. – 1. 11.) 3903 obyvateľov, z celkového počtu testov bolo 18 pozitívnych. Podľa informácií z ministerstva obrany hodnota pozitívnych prípadov z prvého kola v Krupinskom okrese je 0,49 percenta.