Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Partizánske plánuje vytvoriť 18 odberových miest

Ilustračné foto. Foto: TASR - Letisko M.R. Štefánika

Samospráva má záujem podieľať sa na vytvorení ďalších trvalých mobilných odberových miest.

Partizánske 20. januára (TASR) – Partizánske plánuje pomôcť pri skríningovom testovaní obyvateľstva na ochorenie COVID-19. Vytvoriť chce 18 odberových miest, ktoré by mali fungovať nadchádzajúci víkend 23. a 24. januára. Informoval o tom primátor Jozef Božik.

„Nasledujúci víkend budú môcť obyvatelia absolvovať bezplatný antigénový test na COVID-19 na viacerých miestach v rámci mesta. V sobotu bude otvorených 18 miest, v nedeľu ich bude desať," uviedol Božik.

Odberné miesta sa budú prevažne nachádzať v budovách škôl, v menších mestských častiach v domoch kultúry. V sobotu sa budú môcť obyvatelia dať otestovať od 8:00 do 20:00 a v nedeľu od 8:00 do 16:00. Na testovanie v šiestich odberných miestach sa budú môcť obyvatelia elektronicky objednať.

Samospráva má rovnako záujem podieľať sa na vytvorení ďalších trvalých mobilných odberových miest. Za týmto účelom ponúka pre záujemcov o zriadenie MOM priestory v kúpeľoch Malé Bielice a v meste.

„Dúfam, že sa podarí splniť podmienky RÚVZ, ako aj Ministerstva zdravotníctva SR a od 1. februára budú v meste okrem nemocnice ďalšie dve odberové miesta na bezplatné antigénové testovanie aj s rezervačným systémom. Verím, že to pomôže všetkým, ktorí sa chcú alebo potrebujú testovať v záujme ochrany zdravia pred COVID-19," dodal Božik.