Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Mesto Poprad pre veľký záujem zriadi ďalších osem odberných miest

Ilustračná snímka, testovanie. Foto: TASR/AP

K tomuto kroku pristúpila radnica aj z dôvodu záujmu registrácie ľudí, ktorí nepochádzajú z okresu Poprad.

Poprad 20. januára (TASR) – Mesto Poprad pre veľký záujem zo strany ľudí zriadi v rámci celoslovenského skríningového testovania ďalších osem odberných miest. K tomuto kroku pristúpila radnica aj z dôvodu záujmu registrácie ľudí, ktorí nepochádzajú z okresu Poprad. Ako informuje samospráva na svojej webovej stránke, po spustení registračného systému od stredy je po pár hodinách obsadených už takmer 90 percent kapacity.

K pôvodným 12 testovacím miestam tak cez víkend (23. – 24. 1.) pribudne ďalších osem. Tie budú na Mestskom úrade v Poprade, v Aréne Poprad, v kine Máj v mestskej časti Veľká, v Základnej škole (ZŠ) s materskou školou (MŠ) Komenského na sídlisku Západ, na sídlisku Juh v ZŠ s MŠ Tajovského, v ZŠ s MŠ Jarná a dve nové testovacie miesta pribudnú v Spojenej škole Letnej. Radnica zdôrazňuje, že registrácia na tieto nové odberné miesta začne vo štvrtok (21. 1.) od 8.00 h.

Mesto dodáva, že testovať sa bude aj v pondelok (25. 1.) a v utorok (26. 1.) a to už bez registrácie na pôvodných 12 odberných miestach, ktoré sú uvedené na stránke mesta Poprad, v čase od 14.00 do 22.00 h.