Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

Mesto Stropkov je na celoplošné testovanie pripravené

Stropkov. Foto: TASR – Maroš Černý

Aktuálne majú k dispozícii dostatočný počet obslužného personálu - dobrovoľníkov i administratívnych pracovníkov.

Stropkov 29. októbra (TASR) – Mesto Stropkov je na celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19 pripravené. Ako pre TASR uviedol hovorca mesta Peter Novák, v sobotu (31. 10.) bude zriadených päť odberných miest s desiatimi testovacími tímami.

"V nedeľu (1. 11.) to budú štyri odberné miesta a 12 tímov. Zo strany mesta sú zabezpečení administratívni pracovníci, mestskí policajti, príslušníci občianskych hliadok Miestnej občianskej poriadkovej služby (MOPS) a z radov zamestnancov Mestského úradu (MsÚ) aj dobrovoľníci zastrešujúci jednotlivé odberné miesta. Aktuálne dávame dokopy požadovaný materiál potrebný na vybavenie odberných miest," uviedol Novák.

Ako povedal, aktuálne majú k dispozícii dostatočný počet obslužného personálu - dobrovoľníkov i administratívnych pracovníkov.

"Uvidíme, čo ukážu prvé hodiny testovania a sme pripravení jednotlivé tímy doplniť," skonštatoval Novák.

"Odber v mestskej časti Sitníky bude prebiehať pod prístreškom vo futbalovom areáli, na ulici Orgovánovej budú realizované z priestorov komunitného centra s tým, že testované osoby sa budú zdržiavať len v exteriéri. Ostatné odberové miesta budú zriadené v areáloch troch základných škôl, pričom čakáreň na výsledky bude zriadená v exteriéri," dodal Novák s tým, že v meste žije 9290 ľudí starších ako desať rokov.