Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Nitriansky kraj poskytne na testovanie priestory stredných škôl

Ilustračné foto. Foto: EASYFOTO TASR – Maroš Černý

Na žiadosť ministerstva zdravotníctva pomôže vyšší územný celok aj pri zabezpečení záložných ubytovacích zariadení pre pacientov pozitívnych na ochorenie COVID-19.

Nitra 27. októbra (TASR) – Nitriansky samosprávny kraj vyčlení na potreby celoplošného testovania priestory stredných škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Reagoval tak na požiadavku Okresného úradu v Nitre a mestských samospráv.

So žiadosťou o priestory sa na kraj obrátili Nitra, Zlaté Moravce, Komárno, Hurbanovo a Šahy. „NSK vyšiel vo všetkých prípadoch v ústrety. V Nitre vyčlení na potreby testovania priestory desiatich svojich stredných škôl a v mestách Zlaté Moravce, Komárno, Hurbanovo a Šahy vyčlení po jednej strednej škole. Kraj však dáva vo všetkých prípadoch k dispozícii len priestory. Organizáciu a logistiku zabezpečujú mestá a štát,“ uviedla hovorkyňa predsedu NSK Oľga Prekopová.

Na žiadosť ministerstva zdravotníctva pomôže vyšší územný celok aj pri zabezpečení záložných ubytovacích zariadení pre pacientov pozitívnych na ochorenie COVID-19. „NSK rovnako ako v prvej vlne zabezpečí priestory stredoškolských internátov na potreby karanténnych centier pre prípadných pozitívnych zamestnancov zariadení sociálnych služieb vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti,“ doplnila Prekopová.