Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Regióny

O karanténne ubytovanie v Kremnici bol minimálny záujem

Ilustračná snímka. Foto: Oliver Ondráš

Ako v pondelok na sociálnej sieti informoval primátor Kremnice Alexander Ferenčík, celoplošné testovanie zachytilo v meste 14 pozitívnych ľudí, vykonaných bolo 3734 testov.

Kremnica 2. novembra (TASR) – Hotel v Kremnici, ktorý ponúkol v súvislosti s celoplošným testovaním obyvateľstva svoje priestory na karanténne ubytovanie, ostáva zatvorený. Ako pre TASR za Hotel Golfer potvrdila Zuzana Bieliková, nezáväzný záujem prejavili len traja ľudia.

„Keďže nemôžeme poskytovať ubytovanie štandardným spôsobom, rozhodli sme sa vyskúšať ponúknuť služby ľuďom s povinnosťou karantény,“ vysvetlila Bieliková. Hotel sa podľa jej slov špeciálne nepripravoval, vzhľadom na epidemiologickú situáciu v regióne enormný dopyt nepredpokladali. Ako v pondelok na sociálnej sieti informoval primátor Kremnice Alexander Ferenčík, celoplošné testovanie zachytilo v meste 14 pozitívnych ľudí, vykonaných bolo 3734 testov.

O možnostiach karantény v Hoteli Golfer sa po víkendovom testovaní (30. 10 – 1. 11.) informovali traja ľudia. Ubytovacie zariadenie však ostáva zatvorené, ekonomicky aj personálne by to podľa Bielikovej bolo jednoducho nevýhodné. Stráviť karanténu v kremnickom hoteli bolo možné za 40 eur na deň, za ďalších 15 eur denne zariadenie ponúkalo stravu.